icon-4

Welke diensten leveren wij

Novivex voert in heel Nederland zorgprojecten uit bij huisartsenpraktijken, apotheken en ziekenhuizen. Op gebied van preventie en optimalisatie van behandelingen.

icon-5

Hoe gaat dat

Als u een zorgproject aanvraagt kunt u dat doen op basis van full service of voor een deel van de werkzaamheden.


icon-6

Wat moet u doen

Fijn dat u op het punt staat om contact op te nemen. Als u laat weten wat u wilt, dan ontvangt u binnen 24 uur een reactie van ons.


Sub menu

Blog

Hoe wendbaar is uw bedrijfsvoering?

Als u deze regel leest, prikkelt de titel u kennelijk en daagt u mij uit om uw tijd een zinvol vervolg te geven. In twee minuten leest u deze blog en weet u of u er iets aan heeft. Over wendbaar gesproken... Lees meer...

Laatste nieuws

Visie digitalisering Huisartsenzorg 2019-2022

Als huisarts heeft u te maken met een steeds veranderende zorgwereld. Welke toekomstgerichte digitale zorginformatie-infrastructuur past daarbij? De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) publiceerde hierover een visiedocument. Hierin komen het Waarom, Hoe en Wat aan bod. De visie kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen LHV, NHG en InEen.

Klikt u hier voor het visiedocument.

Zorgprojecten

Praktijkverpleegkundige (POH) Marc op een zorgproject
Sinds 2002 voert Novivex zorgprojecten uit bij ruim 1.300 huisartsen. Zorgthema’s: astma/COPD, hypertensie, hartfalen, diabetes mellitus, incontinentie, ouderenzorg en polyfarmacie, osteoporose, hematologie, oncologie en depressie.

Zorgproject aanvragen

Een zorgproject aanvragen kunt u doen op basis van full service of voor een deel van de werkzaamheden. Voor het uitvoerende werk levert Novivex een deskundige, BIG geregistreerde verpleegkundige en/of POH’er. Bij ons in dienst maar tijdelijk bij u gedetacheerd. 

Afhankelijk van de afspraak organiseert uw eigen POH’er of een Novivex medewerker het spreekuur. Onze medewerkers zijn ervaren, BIG geregistreerde verpleegkundigen. Zij voeren de afgesproken werkzaamheden uit volgens eenduidige protocollen. Desgewenst instrueren en adviseren zij aanwezige POH’ers. Met de resultaten van het spreekuur kunt u snel een diagnose stellen en beslissen over het behandelplan.

Inhoud en aanpak

Wij gebruiken unieke door Novivex ontwikkelde software. Hiermee maken wij analyses van patiënten selecties uit het Huisartsen Informatie Systeem (HIS). Startpunt is een in overleg op maat gemaakt plan. Met beschrijving van het verloop, de doelstelling en het gewenst resultaat. De methodiek bestaat uit vier stappen:
  • We maken een patiëntselectie met een bepaald risicoprofiel, zoals hypertensie, COPD, verhoogd cholesterol en incontinentie;
  • Audit - de praktijkverpleegkundige (PV) / POH’er importeert de geanonimiseerde gegevens in een laptop en vult deze zonodig aan met gegevens uit de HIS status;
  • Clinic - de PV / POH’er selecteert op basis van erkende protocollen een specifieke groep risico patiënten die voor nader onderzoek in aanmerking komt;
  • Desgewenst organiseert de PV / POH’er deze categorale spreekuren, of instrueert en begeleidt de praktijkondersteuner huisarts; (POH) als deze de spreekuren zelf uitvoert.

Anonieme analyses

Onze procedures en software leveren anonieme, statistische analyses en rapporten. Volgens alle wettelijke verplichtingen van privacy. Bij het spreekuur gebruikt de PV / POH'er het informed consent patiënt formulier. Uw voordeel is dat Novivex als onafhankelijke uitvoerder doet waar u onvoldoende aan toekomt. Door gebrek aan tijd, personeel of specifieke expertise.

Wij helpen u graag met uw zorgproject. Bent u geïnteresseerd dan kunt u contact opnemen met ons via het contactformulier. Of bel direct met directeur Jan Hesp 06 - 51401554.