Blog

Hoe wendbaar is uw bedrijfsvoering?

Als u deze regel leest, prikkelt de titel u kennelijk en daagt u mij uit om uw tijd een zinvol vervolg te geven. In twee minuten leest u deze blog en weet u of u er iets aan heeft. Over wendbaar gesproken... Lees meer...

Laatste nieuws

Updates GP-PAD en Huisartsencockpit

Doorstart studie Site-management GP-PAD voorjaar 2022
De dit jaar geplande afronding van deel 1 - de studie opstarten in huisartsenpraktijken - heeft door de pandemie vertraging opgelopen en is voorlopig uitgesteld. Lees meer...
Doorstart studie Site-management GP-PAD voorjaar 2022
De dit jaar geplande afronding van deel 1 - de studie opstarten in huisartsenpraktijken - heeft door de pandemie vertraging opgelopen en is voorlopig uitgesteld.

Lees meer...

Als huisarts heeft u te maken met een steeds veranderende zorgwereld. Welke toekomstgerichte digitale zorginformatie-infrastructuur past daarbij? De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) publiceerde hierover een visiedocument. Hierin komen het Waarom, Hoe en Wat aan bod. De visie kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen LHV, NHG en InEen.

Klikt u hier voor het visiedocument.
Huisartsen en longartsen schrijven te veel medicatie voor aan mensen met de longziekte COPD.

Lees meer...

Uit onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Utrecht onder 656 kinderen tussen de zes en achttien jaar oud blijkt dat zeker 53 procent van de kinderen met de diagnose astma in werkelijkheid geen astma heeft.

Lees meer...

Stel je eens voor: even blazen bij de huisarts en direct weten of je een longziekte hebt. Het lijkt sciencefiction, maar binnen afzienbare tijd moet het kunnen. Via de e-nose, een slim apparaatje dat longziekten ‘ruikt’. Binnenkort start een onderzoek om de e-nose bij huisartsen en ziekenhuizen te testen. Het onderzoek vindt plaats dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij. 

Lees meer...

Reinoud GosensHet is kosteneffectief om Nederlandse ouderen te vaccineren tegen een ‘community-acquired’ pneumokokkenpneumonie. Dat berekenden de Utrechtse onderzoekers Marie-Josee Mangen en haar collega’s samen met Pfizer, producent van het gebruikte vaccin. Zij schreven hierover in het European Respiratory Journal.

Lees meer...

Reinoud GosensHet Longfonds (voorheen Astma Fonds) investeert € 600.000 in het onderzoek dat het nu al als baanbrekend typeert. Volgens het fonds zijn er ‘sterke aanwijzingen’ dat beschadigd longweefsel zichzelf ooit kan herstellen.

Lees meer...

Uit Pharma//Insite en Medicalfacts:
Als een preventieconsult voor COPD wordt uitgevoerd door huisartsen, kunnen 20% meer patiënten met de longaandoening gediagnosticeerd worden.Dat kan de zorg veel geld besparen, zo schrijven onderzoekers van Maastricht UMC+ in het wetenschappelijk tijdschrift Primary Care Respiratory Journal.

Lees meer...

Novivex voerde medio 2012 de eerste studie uit op het gebied van vroegdetectie bij COPD in Nederland.
Op basis van de resultaten is de COPD risicotest onlangs toegevoegd aan het programma PreventieConsult in de huisartspraktijk.

Lees meer...

Onlangs is een COPD risicotest toegevoegd aan het programma PreventieConsult. Daardoor kunnen huisartsen in een vroeg stadium mensen opsporen die de longziekte COPD hebben.

Lees meer...