Hoe wendbaar is uw bedrijfsvoering?

Geschreven: dinsdag 04 december 2018 10:25
Geschreven door Jan Hesp
Als u deze regel leest, prikkelt de titel u kennelijk en daagt u mij uit om uw tijd een zinvol vervolg te geven. In twee minuten leest u deze blog en weet u of u er iets aan heeft. Over wendbaar gesproken...

Allereerst, ervaart u ook: dat u met de bedrijfsvoering steeds vaker het gevoel hebt achter de feiten aan te lopen? Dat uw jaarplan niet meer volstaat. Dat u in de dagelijkse praktijk te maken heeft met voortdurend veranderende omstandigheden?

Zo ja, u bent niet de enige, veel managers en praktijkeigenaren merken hetzelfde en wendbaarheid staat hoog op de agenda. Darwin’s evolutieleer is daarbij actueler dan ooit: wie zich het beste aanpast, overleeft. Maar hoe ga je daarmee aan de slag?

Je kunt een aantal kwesties bij de kop pakken:
In deze blog wil ik beginnen met de vraag: hoe wendbaar heeft u uw bedrijfsvoering - lees bedrijfsprocessen - ingericht? Waar loopt u in de praktijk tegen aan en welke problemen zijn voor u het meest urgent? Heeft u totaaloverzicht en hoe snel kunt u uw processen aanpassen als de situatie daarom vraagt?

Laten we voor nu deze vragen beperken tot de gebieden Financieel, HRM en ICT. In mijn volgende blog komen andere terreinen aan bod. Ik geef u een voorzet met zaken waarvan ik uit persoonlijke ervaring weet dat dit bij 90% van de huisartsenpraktijken speelt.

Financieel
HRM
ICT
Ik ben benieuwd of u zich met uw praktijk hierin herkent.

Zo ja, dan is het antwoord op mijn vraag ‘Hoe wendbaar is uw bedrijfsvoering?’ nu helder. Dat kan duidelijk beter. Ook hebben we al enigszins inzichtelijk op welke vlakken het beter kan. Als u daar zelf nog een diepere slag in wilt maken, klikt u dan vast naar deze vragenlijst. Het is een soort interne scan van uw bedrijfsprocessen.

Tijd voor de volgende stap. Welk rapportcijfer geeft u nu het niveau van uw praktijkvoering? Gemakshalve - ik heb maar twee minuten - ga ik uit van een zes of zeven. Mijn belofte: daar kunt u een negen van maken.

Die efficiëntieslag maakt u met de HuisartsenCockpit, ontwikkeld door en met huisartsen. Dus ingericht en gestuurd door hun behoeftes en wensen, zodat niet de techniek maar de gebruiker centraal staat. Kort gezegd is het een geïntegreerde totaaloplossing voor de gehele bedrijfsvoering van de huisartspraktijk. In partnership ontwikkeld door Novivex, PraktijkCockpit en AFAS, leverancier van business-software.

Dankzij dit systeem brengt u uw werkwijze en bedrijfsvoering next level. Met innovatieve technologie en altijd en overal beschikbaar voor iedere praktijkmedewerker - want in de Cloud.

Aan het einde van mijn twee-minuten-pitch daag ik uit om een volgende, zinvolle stap te maken. Vertelt u mij wat in uw praktijksituatie speelt, wat u graag wil aanpakken, eventueel aan de hand van de vragenlijst, en welke eisen u stelt om deze problemen op te lossen. Daarna kunt u in een praktische en doeltreffende sessie beoordelen of de Huisartscockpit voor u een goede investering zal zijn.

Gaat u de uitdaging aan? Ik beloof u dat uw tijdsinvestering in onze ontmoeting de moeite waard is en u inzicht zal opleveren. Belt u mij?
Jan HespJan Hesp blogt
T 06 - 51401554
E [email protected]
Contact
Verberg reactieformulier